Rust?

Vorige week donderdag heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. De diplomering was mooi, er werd door de docenten stil gestaan bij de mooie, maar ook verdrietige momenten, heel subtiel en niet te beladen. Daar sta je dan, klaar en ik heb mezelf voorgenomen om NIET meer verder te studeren, tenminste..? Nu eerst rust zou je denken, maar ben zoekende, kan m’n draai nog niet echt vinden. Ik was er ook al een beetje bang voor. Pat en ik zijn beide veel met Jannes bezig en of dit komt dat de maanden maart/april weer in zicht zijn, het zijn de meest beladen maanden samen met de maand november in een heel kalenderjaar wat ons de meeste energie kost. Het wil niet zeggen dat we hele dagen verdrietig zijn, want dit klinkt misschien absurd, maar….., je went eraan, beide dragen we diep van binnen een vulkaan, in het begin waren er de erupties, na een tijdje gaat de vulkaan slapen, maar opeens, door bepaalde momenten komt mijn vulkaan weer tot een uitbarsting. Vaak vraag ik me af het waarom? Dat mijn manneke is overleden dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren, maar het bracht vele mensen ook iets goeds, ook mij, mijn leven is verdiept en ik weet als geen ander wat de essentie van het leven is! Afgelopen zaterdag heb ik samen met Siep nog geluisterd naar de opname van de herdenkingsdienst van Jannes, we hebben gejankt en ook gevloekt, maar we hebben ook prachtige herinneringen opgehaald. Ik vind het zo sneu voor onze Siep dat hij dit allemaal mee moet maken, hij is strontgek met Loek, maar wat had ik hem het gestoei en geravot en de ruzies met Jannes gegund, ze waren zo hecht, zo close. Na dat we onze tranen gedroogd hadden hebben we heerlijk gedanst en gek door de kamer gesprongen en Loek, die keek ons aan, alsof…..tsja alsof wat eigenlijk?

Dus, ik doe het ff kalm aan, waar ik wel aan begonnen ben is natuurlijk het boek over Jannes, maar ik heb me ook bij facebook aangemeld, na 1,5 jaar constant “nee, daar doe ik niet aan..” te verkopen, ben ik er sinds gisteren toch aan begonnen, mijn lieve hemel, dit moet GEEN verslaving worden, maar tsja, eerlijk is eerlijk, ik vind het leuk, dus wie weet tref je mij op facebook, ik ga maar met de stroom mee, nu Pat nog.

Advertenties

Over patrickslutter

Ik ben de trotse mama van Siep en Jannes*. Tijdens het ziekbed van ons dappere ventje Jannes heb ik een weblog bijgehouden en tot op heden kan ik hier nog geen afstand van doen. Jannes is overleden aan de gevolgen van een Medulloblastoom graad IV, hersenkanker met uitzaaiingen in het centrale zenuwstelsel.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rust?

 1. Susan Daams zegt:

  Mooi geschreven… ben benieuwd naar je boek. Mocht je ooit hulp nodig hebben bij het redigeren; help ik je graag!

 2. Sonja Kroes zegt:

  Gefeliciteerd met je diploma!!
  Ik kijk uit naar je boek. Ik hoop dat je snel een soort van “rust” vind. Het is jullie gegund.

 3. Daantje zegt:

  Hoi Moniek en Patrick,
  Ook ik kijk uit naar je boek!!
  Ga het zeker kopen!!
  Heel veel sterkte gewenst de komende weken,
  Heel veel liefs Monique

 4. Jolanda zegt:

  wil jullie extra veel sterkte wensen deze maand.
  liefs,
  Jolanda van Dinteren

 5. Sabine zegt:

  Lieve Moniek,
  Ik wilde je op deze manier even laten weten dat ik ontzettend veel bewondering voor je heb als collega en als mens. We kennen elkaar echter pas net, dit neemt niet weg hoezeer ik je waardeer als een lieve, zorgzame en fijne collega. ‘Stiekem’ op rustige momenten in de Praktijk ben ik begonnen met het lezen van je Blog over Jannes, de Kanjer. Steeds beter begrijpend wat een onmenselijke tijd jullie ervaren moeten hebben. Deze maanden zijn zwaar, neem alle tijd die je nodig hebt, ook om te herstellen van je flinke griep. Doe het rustig aan, veel sterkte voor jullie allemaal deze dagen en natuurlijk zien we je met plezier weer tegemoet op de Praktijk.
  Liefs, Sabine

 6. Daphne zegt:

  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen vooral de komende dagen!

  Gr. Daphne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s