Geacht lichaam,

Herken je dit…, dat je lichaam het soms laat afweten en dat je je dan afvraagt ‘waarom nou’! Tijdens mijn studie leer ik veel over bepaalde gesprekstechnieken, health counseling; er bestaat een techniek om te corresponderen met je lichaam en nu dacht ik ‘dit moet ik doen, mijn lichaam een brief schrijven’.

Geacht lichaam,

Op dit moment spelen een aantal zaken een rol, zaken die ik graag met je wil bespreken. Alvorens ik hiermee begin, wil ik je mijn excuses aanbieden. Nu denk je … waarom! Nou het zit zo.

Ik heb de laatste jaren ernstige twijfels gehad over je functioneren. Jij geeft mij signalen die ik niet begrijp of beter gezegd niet wil begrijpen, dit beangstigd mij. Zo laat jij… mij de laatste tijd ontzettend moe zijn, futloos, ‘jij’ laat me maar eten en werkelijk ‘k heb nergens geen energie meer voor, ik voel me slap en ben bang dat ik soms zo ineens in elkaar kan zakken. Dit is echter nog nooit gebeurt, maar toch zegt dit genoeg over mij, die signalen die jij afgeeft interpreteer ik niet goed. Ik hoor je te vertrouwen dat dit ook nooit gebeurt. Waarom dan deze angst, dit is toch volkomen overbodig. Bovendien zou ik moeten beseffen dat ik zelf de veroorzaker ben, ik maak me druk over allerlei dingen, terwijl ik een afspraak met mezelf had gemaakt dit niet meer te doen, na alles wat jij en ik samen meegemaakt hebben. Niet jij bent de veroorzaker, nee ik, ikzelf! Zo gaat het ook met al die andere afspraken. Waarom (vr)eet ik alle emoties weg, het heeft op de dag van vandaag nog niets opgeleverd dan alleen maar tientalle kilo’s erbij, ik baal vreselijk. Ik geef jou de schuld, jij laat het afweten terwijl ik het in feite zelf doe. Het zijn die stress signalen die ik zelf veroorzaak. Daarom het volgende:….

Ik heb me voorgenomen om vanaf nu meer vertrouwen in je te hebben. Dat heb jij verdiend, jij hebt me al meer dan 36 jaar trouw gediend, erger nog in feite heb jij me nooit in de steek gelaten, al smeekte ik je soms waarom ik niet die hersentumor kreeg in plaats van Jannes, ik was zo boos op jou dat je mij dit niet gunde…., waarom gaf het lichaam van Jannes hem dit wel…..Toch zie ik alles nu anders, waardering voor ‘jou’ mijn lichaam is dus alleszins op zijn plaats. Ik beloof je vanaf nu dat ik in het vervolg de signalen die jij afgeeft beter zal beoordelen en ik zal proberen jou niet meer onmiddelijk de schuld zal geven.

Bedankt voor alles.                                                                                 kus mama “Niek”, zoals onze kanjer ons noemde.      

 

Advertenties

Over patrickslutter

Ik ben de trotse mama van Siep en Jannes*. Tijdens het ziekbed van ons dappere ventje Jannes heb ik een weblog bijgehouden en tot op heden kan ik hier nog geen afstand van doen. Jannes is overleden aan de gevolgen van een Medulloblastoom graad IV, hersenkanker met uitzaaiingen in het centrale zenuwstelsel.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Geacht lichaam,

 1. Susan Daams zegt:

  Mooi…

 2. Ilze Pierik zegt:

  Ook dit kun jij goed verwoorden. Mooi!!!

 3. joella1 zegt:

  goed gedaan sterkte ermee

  liefs jolanda

 4. joella1 zegt:

  wou jullie bij deze een geweldig 2012 wensen

  liefs jolanda dale

 5. mooi gezegd pfff ben er stil van moniek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s